Помоћ из Постојне за угрожене од поплава у Модричи

 

_MG_0391

Црквена општина Постојна и Српско просвјетно друштво Никола Тесла из Постојне, прикупили су велику количину помоћи у храни, води, одијелу и свим потребним намирницама за помоћ угроженима од поплава у Републици Српској, Босни и Херцеговини и Србији.

DSC_0245Све прикупљено, упућено је на мноштво адреса а међу њима се нашао и наш град Модрича. На челу са својим свештеником, јерејом Дарком Петаковићем, наш вјерни српски народ уз помоћ народа из Словеније, упутио је комбије помоћи ка Добоју, Милошевцу, Крушком Пољу, Шамцу, Модричи и на многе адресе у Србији гдје је то потребно. Свештенство модричких парохија, у име народа Модриче, одаје посебну захвалност за учињену хуманост уз молитве Богу да им узврати сваковрсним добром.

IMG_1087Пристиглу помоћ напаковану у 250 пакета, свештеници модричких парохија, подјелили су данас најугроженијим становницима и великим страдалницима у Насељу Добор, које броји око двије стотине домова, а осталих педесетак пакета биће сутра подијељено.

Народ у Насељу Добор и овим путем захваљује Црквеној општини Постојна и свима из Постојне, који су препознали да је помоћ потребна и који су помогли да се ова помоћ прикупи._MG_0480

Ми у граду Модричи апелујемо на све оне који нису страдали од поплава, да се укључе у прикупљање помоћи и да помогну све градове пострадале од поплава, на челу са Шамцом и Добојем којима је помоћ најпотребнија.

Ц_MG_0003 (2)рквена општина Модрича и Вишњик, обавјештавају народ модричког краја, да је распуштен колективни центар који се налазио у сали Светосавског дома код храма Успења Пресвете Богородице у Модричи. Неки од  петнаестак људи из Модриче, Вукосавља, Милошевца и Шамца који су били код цркве смјештени, вратили су се својим домовима, а онима без крова над главом, уз помоћ Општине Модрича смјештај је обезбјеђен. Црква се захваљује омладини, људима из центра за социјални рад Модрича и свима који су помагали неколико дана и водили рачуна о збринутима. Завхаљујемо се, мајкама, сестрама, ресторанима, роштиљницама који су бесплатно припремали храну и хранили народ.

Сва помоћ која је код храма у Модричи била прикупљена, превезена је у привремено сједиште Црвеног крста Модрича испод цркве у Вишњику у халу Еко стана.

Апелујемо на вјерни народ, да је помоћ и даље потребна, добро се добрим враћа, помозимо страдалном народу да би им мука њихова била бар мало лакша. Све прикупљено можете и даље доносити код модричких цркава, а исто ће бити стављано на располагање Црвеном крсту Модрича, који има привремено сједиште у Вишњику испод цркве.

ЦРКВЕНА ОПШТИНА МОДРИЧА

_MG_0391

Насеље Добор

_MG_0474

Насеље Добор

_MG_0480

Насеље Добор

Истовар помоћи из Постојне

IMG_1061 IMG_1063 IMG_1065 IMG_1067 IMG_1087 IMG_1089

 

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s