Велика захвалност људима цијелог модричког краја

Црквена Општина Модрича и парохије модричке користе и ову прилику да се захвалне свим људима добре воље из Модриче и околних села, који су УСЛИШИЛИ ВАПАЈ ЦРКВЕ, и ПОМОГЛИ у људству, храни, води, одијелу. Велике количене хране, воде, одијела итд, свих ових дана скупљено је код цркава у Модричи и Вишњику. Од вечерас код цркве у Модричи у Светосавском дому смјештено је неколико људи и из Шамца, који редовно добијају храну, воду и све потребно. Уз помоћ наших вјерних парохијанки, обезбјеђено је кување за људе смјештене у светосавском дому, и домаћа спремљена храна, на чему им се ми свештеници посебно захваљујемо, а и свима онима који ће сутра спремати, и позивамо све оне који желе за остале дане да спреме, да се јаве некоме од свештеника код храма у Модричи.

Обавјештавамо све у Вишњику, Добору и Модричи, да ће од сутра код храма Покрова Пресвете Богородице у Вишњику, бити у великом војничком казану спремана храна, па молимо све да се народ обавијести.

Обавјештавамо све, да ће сутра после одслужене Свете Литургије код храма у Вишњику од 10:00 часова, бити подјељено око 200 литара млијека, које ћемо од добрих људи добити као прилог. Овом приликом апелујемо да се понесу празне флаше.

Посебну захвалност Црква одаје ОМЛАДИНИ ИЗ ВИШЊИКА, ДОБОР НАСЕЉА И ГРАДА МОДРИЧЕ, који су непрестано и код цркве у Модричи и код цркве у вишњику, који спремају и дјеле храну, воду и све остало непрекидно.

Црква се захваљује и БОШЊАЦИМА из ТАРЕВАЦА и МОДРИЧЕ, који су непрестано код цркве у Вишњик долазили и довозили помоћ, који нису гледали на вјеру и нацију и који су са представницима Исламске вјерске заједнице долазили у Вишњик и довозили помоћ.

Ми из цркве немамо ријечи којима би захвалили омладини а и старијим људима да њих не заборавимо.

Дужни смо навести, и поред све муке која је задесила Вишњик и Модричу, од помоћи која се скупља за наш народ, дио је данас однесен у Црквину, одакле је чамцима уручена помоћ грађанима Шамца, које је такође задесила велика мука.

Хвала свима који су у Вишњику јуче и данас,у казану кували, спремали и подјелили чорбу за угрожени народ.

И даље позивамо становништво Модриче, да су људима у Добору и даље куће поплављене, да им и даље треба помоћ, и да у сарадњи са својом црквом, омладином и вјерним народом, помажемо људима док год им помоћ буде потребна.

ЈЕДНОМ РЕЧЕНИЦОМ ХВАЛА СВИМА ЗА СВЕ, ЦРКВА СЕ СВИМА ЗАХВАЉУЈЕ, ДА ВАМ СВИМА ГОСПОД БОГ УЗВРАТИ, ЗДРАВЉЕМ, СРЕЋОМ, ВЕСЕЉЕМ И СВАКОВРСИМ ДОБРОМ!!!

ЦРКВЕНА ОПШТИНА МОДРИЧА

 

 

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s